جرقه زدن جاروبرقی و تعمیر آن

جرقه زدن جارو برقی

جاروبرقی به دلیل استفاده مکرر ممکن است دچار مشکلات و ایرادات مختلفی شود. جرقه زدن موتور جاروبرقی، یکی از رایج ترین مشکلات جارو برقی و  همچنین از دلایل سوختن موتور آن است. در بسیاری از مواقع، جرقه ها نشان دهنده خرابی جدی و آسیب های ناخوشایند در جارو برقی هستند. به همین دلیل، شناخت علائم جرقه زدن جارو برقی، جلوی سوختن موتور آن و صرف هزینه‌های بالا برای تعمیر جاروبرقی و یا تعویض آن را خواهد گرفت. ما در این مقاله به بررسی دلایل اصلی جرقه زدن جارو برقی و رفع آن خواهیم پرداخت.

دلایل جرقه زدن جارو برقی

پس از گذشت چندین سال از عمر جاروبرقی و در اثر استفاده مکرر ممکن است از دستگاه خود بوی سوختگی استشمام کرده و یا جرقه هایی ریز یا بزرگ در داخل آن مشاهده نمایید. علت جرقه زدن جاروبرقی در بسیاری از مواقع بر اساس نوع جرقه‌ و رنگ آن قابل شناسایی است. اهمیت ندادن به جرقه زدن جارو برقی و عدم توجه به نشانه های آن باعث می شود تا موتور دستگاه به مرور زمان دچار سوختگی شده و عمر مفید دستگاه نیز کاهش پیدا کند. به همین دلیل باید از دلایل جرقه زدن جاروبرقی اطلاع پیدا نمایید و با نحوه رفع این مشکل نیز آشنایی پیدا کنید.

وارد شدن فشار زیاد به موتور و سوختگی آن

در صورت مشاهده جرقه‌های درشت و قرمز رنگ، متوجه می شویم خرابی و سوختگی و نیم سوز شدن موتور جارو برقی رخ داده است. سوختن موتور جاروبرقی باعث می‌شود تا جرقه‌های قرمز رنگی در داخل دستگاه مشاهده شود. که شما باید هرچه سریع‌تر نسبت به تعمیر آن اقدام کنید.

دلیل جرقه زدن موتور جارو برقی

جرقه زدن موتور جاروبرقی به دلیل خرابی کلکتور

گاهی مواقع هم علت جرقه زنی موتور جاروبرقی مرتبط با کلکتور می باشد، علت خرابی کلکتور جاروبرقی معمولا به دلیل خراب شدن ذغال ها می باشد. این دو ارتباط نزدیکی با هم دارند و هر گاه ذغال ها تمام و یا کوتاه شوند فشار زیادی که به آنها وارد می شود، کلکتور را می سوزاند و این موضوع باعث جرقه زدن موتور می شود. برای رفع جرقه زنی جاروبرقی که به دلیل خرابی کلکتور به وجود می آید باید کلکتور جاروبرقی تعمیر شود.

خرابی بالشتک جاروبرقی

از نشان های خرابی جاروبرقی و بالشتک های آن مشاهد ی جرقه های درشت قرمز است که در اطراف موتور جاروبرقی مشاهده می شود. در صورت مشاهده جرقه های درشت و قرمز رنگ پی می بریم ایراد دستگاه از موتور ، بالشتک و آرمیچر است.

خرابی استاتور یکی از دلایل جرقه زدن موتور جاروبرقی

استاتور در جاربرقی وظیفه دارد میدان مغناطیسی لازم برای چرخش موتور را ایجاد کند. این قطعه با اتصال به زغال باعث چرخش آرمیچر می‌شود. یکی از علائم خرابی استاتور ، ایجاد جرقه آبی جاروبرقی است. تجربه نشان داده است که خرابی استاتور به ندرت پیش می‌آید. با‌ این‌حال، بررسی همه قطعات برای پیدا کردن علت اصلی جرقه زدن موتور جاروبرقی ضرورت دارد.

خرابی و اتصالات مدار جاروبرقی

مدار جاروبرقی نیز در معرض ایراد و خرابی است ممکن است این قطعه اتصال کوتاه کرده باشد از جهتی اتصالات آن نیز ممکن است فرسوده شده باشند. اتصالات موجود در دستگاه و مدار جاروبرقی ممکن است به دلایل گوناگونی ایجاد شود و به مرور زمان دچار مشکل شوید. بررسی سیم پیچی و مدار داخل دستگاه کاملاً تخصصی می‌باشد، و برای شما بهتر است که به هیچ عنوان بدون دانش و مهارت و تجربه نسبت به تعمیر آن اقدامی انجام ندهید. تعمیر مدار به رفع مشکل جرقه زدن جارو برقی کمک می کند.

جرقه زدن جارو برقی ناشی از تمام شدن ذغال موتور

یکی از قطعات بسیار مهم در جاروبرقی، ذغال است که در عملکرد صحیح دستگاه تاثیر بسیار زیادی دارد. در صورتی که ذغال جاروبرقی دچار خرابی شود، می تواند مشکلات زیادی برای دستگاه ایجاد نماید. یکی از این مشکلات، جرقه زدن ذغال جاروبرقی می باشد که عوامل مختلفی می تواند در بروز این مشکل تاثیرگذار باشد.

اختلال در آرمیچر باعث جرقه زدن جاروبرقی می شود

یکی از علت هایی که می تواند منجر به جرقه زدنکلکتور موتور جاروبرقی شود، خرابی آرمیچر دستگاه است. اگر جرقه های ایجاد شده در دستگاه به رنگ آبی و به صورت ریز باشند، احتمالا مشکل ناشی از آرمیچر تعبیه شده در دستگاه می باشد. این مشکل با خرید و تعویض آرمیچر معیوب با یک آرمیچر جدید حل می‌شود.

تعمیر جارو برقی که جرقه می زند

جلوگیری از جرقه زدن موتور جارو برقی

حال که با چند علت جرقه زدن موتور جاروبرقی آشنا شدید، لازم است، چند کار برای جلوگیری از جرقه زدن موتور جاروبرقی انجام دهید:

  • بیشتر از ۲۰ دقیقه مداوم از جاروبرقی استفاده نکنید، زیرا به مرور باعث خرابی کلکتور شده و دستگاه شروع به جرقه زدن خواهد کرد.
  • فیلترهای دستگاه را هر چند وقت یک بار تمیز کنید، زیرا گرد و خاک باعث کثیف شدن قطعات کنار موتور شده و به مرور باعث جرقه افتادن جارو برقی می شود.
  • در زمان های پیک مصرف برق به دلیل نوسانات بالای برق از جاروبرقی استفاده نکنید، زیرا باعث بروز اضافه بار در جاروبرقی خواهد شد. نوسانات برق باعث بروز آسیب در کلکتور می شوند.

سخن آخر

برای تشخیص و بررسی مشکل جرقه زدن موتور جاروبرقی، تعمیر کاران حرفه ای معمولا به نوع جرقه و رنگ آن نگاه می کنند. اگر جاروبرقی شما جرقه میزند، دقت نمایید که رنگ جرقه، قرمز است یا آبی؟ درشت است یا ریز؟ در نظر داشته باشید که برای رفع مشکل جرقه زدن جاروبرقی، باید موتور آن باز شود و در نهایت به بررسی اجزای داخلی آن بپردازید؛ اما باز کردن موتور جاروبرقی کاری نیست که بدون تخصص ممکن باشد، به همین دلیل به شما توصیه می کنیم برای تعمیر جاروبرقی تان به تعمیرکار جاروبرقی ماندگار تعمیر اعتماد کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code