جاروبرقیهای امروزی با توجه به مدل و کاربرد، دارای سیم برقی به طول 6 الی 9 متر هستند. به همین دلیل دارای قطعهای به نام سیم جمعکن نیزهستند که وظیفه کشیدن سیم جاروبرقی را به داخل بدنه دارد. شاید سیم جمع کن در نگاه اول چندان مهم به نظر نیاید. اما با تفکر به کارکرد آن، متوجه میشوید که این قطعه به ظاهر ساده نقش بزرگی را در جاروبرقی ایفا میکند. این قطعه از پیچخوردگی و قطع سیم برق جلوگیری میکند. از این رو، همواره باید به سالم بودن این قطعه توجه داشته باشید. در گذر زمان و بنا به دلایل مختلفی این احتمال وجود دارد که این قطعه با مشکل مواجه شود. و برای شما هم اتفاق افتاده باشد که هر چقدر دکمه سیم جمعکن جاروبرقی را فشار میدهید، سیم جمع نمیشود و به داخل کشیده نمیشود و نیاز به تعمیر سیم جمع کن جاروبرقی داشته باشید.
یکی از دلایل خرابی سیم جمع کن، عدم استفاده صحیح و زیاد بیرون کشیدن سیم است. برخی از اجزا و قطعات سیم جمع کن جاروبرقی ممکن است به مرور زمان خراب شوند و نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشند. در برخی موارد ممکن است گیرکردن سیم جمع کن به دلیل تجمع گرد و غبار در مسیر سیم باشد که باید به دقت بررسی و تمیز شود.
در بعضی از موارد به دلیل پیچ خوردن کابل، سیم جمع کن به طور صحیح کار نمیکند و قبل از آسیب دیدن سیم جمع کن بهتر است که به دنبال حل مشکل باشید و با مرکز تخصصی تعمیر جاروبرقی ماندگار تعمیر تماس بگیرید. برای درک عملکرد سیم جمعکن ابتدا باید قطعات و اجزای آن را بشناسید.
تعمیر سیم جمع کن جاروبرقی با شناخت قطعات مختلف آن
سیم جمع کن جاروبرقی شامل قطعات زیر است:
- سیم های کوچک با رنگ های روشن و تیره رابط
- فیوز شیشه ای: وظیفهی انتقال برق مورد نیاز به موتور را دارد.
- قرقره: سیم جارو برقی دور قرقره پیچیده میشود.
- ترمز: برای باز نشدن بیش از حد سیم و جدا شدن آن از رول، از ترمز در سیم جمع کن استفاده شده است.
- حلقههای مسی یا پلاتین: سیم با شاخکهای فلزی به بالا و پایین این حلقهها وصل شده است و وظیفه اتصال و انتقال جریان را بر عهده دارند.
- شاخک های فلزی: شاخکهای فلزی یا کنتاکتها به منظور عدم ایجاد اختلال در انتقال برق به موتور به کار رفتهاند. و وظیفه اتصال سیم به قسمت بالایی و پایینی رول را دارند.
دلایل خراب شدن قطعات سیم جمع کن
قطعی فیوزهای شیشه ای یکی از دلایل خرابی سیم جمع کن
بر اثر استفاده مکرر از جاروبرقی، ممکن است فیوزهای شیشهای و در نتیجه سیم جمع کن دچار خرابی شود. برای برطرف کردن این مشکل، فیوزهای شیشه ای باید توسط تعمیرکار جاروبرقی تعویض شوند.
خرابی حلقهها
در صورت استفاده زیاد از جاروبرقی، حلقههای مسی سیم جمع کن دچار خرابی میشوند. اگر این حلقهها به هر دلیلی آسیب ببینند، باید تعمیر شوند و در صورت لزوم تعویض گردند.
از کار افتادن ترمز سیم جمع کن جارو برقی
اگر خرابی سیم جمع کن مربوط به بخش ترمز باشد، سیم به بیرون کشیده میشود، اما دیگر جمع نمیشود. برای رفع این مسئله، باید در محل ترمز جاروبرقی، سه شیار ایجاد کنید تا به درستی کار کند.
بروز مشکل در فنر سیم جمع کن
اگر سیم از جارو خارج میشود، اما ثابت نمیماند، فنر سیم جمع کن دچار مشکل شده است. برای حل این مشکل ساده، کافیست سیم جاروبرقی را دور فنر بچرخانید. توجه داشته باشید که با حرکت دادن سیم، بهترین جهت برای قرارگیری فنر مشخص خواهد شد.
گیر کردن سیم
یکی از رایجترین مشکلاتی که بیشتر افراد ممکن است با آن مواجه شوند گیرکردن سیم جاروبرقی است که می تواند کارکرد دستگاه را دشوار کند. مهمترین عاملی که باعث گیرکردن سیم جارو برقی میشود، خرابی شاخک های فلزی است که باید بررسی و عیبیابی شود.
کشیده شدن سیم
در صورتی که سیم جاروبرقی بیش از اندازه کشیده شود، ارتباط الکتریکی قطع خواهد شد.
پاره و قطع شدن سیم جاروبرقی
ممکن است به دلایل مختلف سیم جاروبرقی پاره شود. این امر نیز میتواند موجب خراب شدن سیم جاروبرقی شود که در اینصورت سیم باید تعویض شود.
پیچ خوردگی سیم جاروبرقی
وقتی جمع کردن سیم جاروبرقی را به بعداً موکول کنید و یا آن را به بدترین شکل ممکن جمع کنید، این احتمال وجود دارد که رشتههای سیم دچار پیچ خوردگی شوند و سیم جمع کن مشکل پیدا کند.
گرد و غبار و نیاز به سرویس سیم جمع کن
استفاده مکرر از جارو برقی سبب میشود تا به مرور زمان گرد و غبار وارد جاروبرقی شود و این امر ممکن است موجب مشکلاتی برای سیم جمع کن شود.
در صورت خرابی سیم جمع کن جاروبرقی مشکلات زیر برای جاروبرقی به وجود میآید:
- قطعی موتور و روشن نشدن جاروبرقی
- بیرون ماندن سیم از دستگاه
جلوگیری از خراب شدن سیم جمع کن جاروبرقی
برای جلوگیری از خراب شدن سیم جمع کن جاروبرقی به نکات زیر توجه داشته باشید:
- بعد از جاروبرقی زدن و هنگام جمع کردن سیم به تمیز بودن سیم توجه داشته باشید
چسبیدن مایع چسبناک به سیم باعث میشود تا هم قرقره نتواند مانند قبل به صورت روان حرکت کند، هم اینکه سیمهای داخل قرقره به هم بچسبند و در نتیجه مشکلات زیادی برای سیم جمع کن پیش بیاید.
- سیم را از داخل سیم جمع کن به صورت ناگهانی به بیرون نکشید
ممکن است در صورت وارد شدن نیروی ناگهانی و زیاد، به سیم جمعکن آسیب برسد. فنر داخل سیم جمع کن با کشیدن ناگهانی سیم به بیرون، در می رود و دیگر نمی تواند سیم را جمع کند.
- هیچ گاه سیم را به داخل سیم جمع کن هل ندهید
یکی از مواردی که موجب افزایش طول عمر سیم جمع کن جاروبرقی میشود، عدم هل دادن سیم به داخل جاروبرقی در مواقع غیرضروری است. هنگامی که شما سیم را به داخل هل میدهید، سیم به درستی در قرقره جمع نمیشود و روی سیم دیگری میافتد. در نتیجه، سیم به طور کامل جمع نخواهد شد و موقع درآوردن هم در داخل جاروبرقی گیر میکند.
تعمیر سیم جمع کن جاروبرقی
سیم جمع کن گران است و لازم است بدانید که تعمیر سیم جمع کن جاروبرقی مقرون به صرفه تر از تعویض آن میباشد. ماندگار تعمیر به شما تعمیر سیم جمع کن را به جای تعویض سیم جمع کن جاروبرقی پیشنهاد میکند. شاید به ظاهر تعمیر سیم جمع کن کار آسانی باشد، اما تعمیر این قطعه از جاروبرقی کاری بسیار تخصصی و پیچیده است. از این رو، برای رفع آن باید حتماً از تعمیرکار متخصص در زمینه تعمیر جاروبرقی کمک بگیرید.
اولین و آسانترین کاری که میتوان برای رفع مشکل جمع نشدن سیم جمع کن جارو برقی انجام داد، تمیز کردن مسیر حرکت سیم در دستگاه میباشد. استفاده مداوم از جارو برقی مخصوصاً در محیطهایی که پرز و گرد و غبار زیادی در آنها وجود دارد باعث میشود تا به مرور زمان مسیر حرکت سیم مسدود شده و مانع از حرکت روان و صحیح آن گردد.
در بسیاری از مواقع مشکل خرابی سیم جمع کن با تمیز کردن مسیر حرکت سیم رفع نمیشود و به همین خاطر لازم است مشکلات مربوط به قطعات سیم جمع کن را رفع نمود.
پس از شناخت هر یک از قطعات که در ابتدای مقاله به آنها پرداختیم، لازم است چند کار مهم را برای تعمیر و رفع خرابیهای قطعات آن انجام داد.
برای تعمیرات سیم جمع کن جاروبرقی، از عدم اتصال جاروبرقی به برق اطمینان حاصل کرده و از ایمن بودن شرایط مطمئن شوید. سپس باید قاب اصلی جارو باز و سیم جمع کن از دستگاه خارج شود. باید ببینید که میانه سیم، دو شاخه یا جای دیگری از سیم دچار مشکل شده است! این مورد یک مشکل الکتریکی است. زیرا که سیم جمع کن برای جمع شدن و عملکرد نیاز به برق دارد. و نرسیدن انرژی به آن موجب میشود تا موتورش نتواند به درستی عمل کند.
در صورتی که آسیب سطحی باشد، از چسب برق برای رفع آسیب سطحی استفاده کنید. هر گونه چسب دیگری ممکن است موجب آسیب جدیتری به سیم جمع کن شود. در صورت خرابی و قطع شدن جریان در سیمهای روشن و تیره موجود در سیم جمعکن، لازم است این سیمها تعویض شوند. برای تعویض سیم، سیمهای قطع شده و خراب را با سیمهای جدید و سالم تعویض کنید.
با استفاده از اهممتر سلامت سیم و دو شاخه را به صورت جداگانه بررسی کنید.
تعمیر قطعات سیم جمع کن
اگر سیم آسیب ندیده بود و با تمیز کردن گرد و غبار از روی آن، سیم جمع درست نشد، باید از سالم بودن قسمت های مکانیکی مثل قرقره، ترمز و … و اجزای دیگر سیم جمع کن مثل فیوز، پلاتین و … اطمینان حاصل کنید.
فیوز شیشهای را بررسی کنید. به دلایل مختلف و استفاده مکرر و زیاد از جارو برقی ممکن است این فیوز دچار خرابی شده و لازم است آن را تعویض کنید.
یکی از مهمترین قطعات داخلی دستگاه، پلاتینهای مسی موجود در سیم جمع کن جاروبرقی میباشند. که وظیفه آنها برقراری اتصال و انتقال جریان است. با استفاده متوالی و گذر عمر دستگاه ممکن است یا پلاتینها دچار شکستگی شوند یا منافذ کوچکی روی بدنه آنها ایجاد گردد. پلاتینهای شکسته باید با قطعات سالم جایگزین شوند. و منافذ بوجود آمده بر روی بدنه آنها را میتوان با سمباده و تینر به طور کامل از بین برد.
برای تعمیر ترمز سیم جمع کن جاروبرقی کافیست در بالای محل قرارگیری ترمز 3 شیار ایجاد کرد.
پس از رفع هر یک از مشکلات موجود، بهتر است تمام قطعات به طور کامل تمیز و روغن کاری گردند. سپس همه قطعات با دقت در جای خود ثابت شوند. حال تنها کاری که باید انجام دهیم این است که سیم جمع کن را امتحان کنیم.
همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم، این نکته را در نظر بگیرید که برای تعمیرات سیم جمع کن جاروبرقی از متخصص بهره بگیرید تا به دستگاه شما آسیبی وارد نشود.
نتیجه گیری
برای اینکه زمان کمتری برای مطالعه شما صرف شود، مقاله تعمیر سیم جمع کن جاروبرقی را خلاصه و نتیجهگیری کردهایم. اگر سیم جمع کن جاروبرقی آسیب دیده است، ابتدا درب جاروبرقی را باز کرده و سیم جمع کن را بردارید. پلاتین، سیم های آن و فنر جمع کننده سیم را بررسی کنید. سیم را کمی چرب کنید و داخل سیم جمع کن را از گرد و غبار تمیز کنید. اگر جاروبرقی شما روشن نمیشود یکی از مشکلات مربوط به خرابی سیم جمع کن است. هرگز سیم جاروبرقی را تا آخر نکشید که باعث خرابی در فنر و پلاتینها شود و در نهایت منجر به بیرون نیامدن سیم و شکسته شدن فنر شود. برای اینکه سیم جمع کن شما عمر بیشتری داشته باشد، با یک علامتگذاری 50 سانتیمتر سیم را هرگز بیرون نکشید. برای تعمیر سیم جمع کن جاروبرقی از متخصص کمک بگیرید تا دستگاه شما آسیب نبیند. شما میتوانید با یک تماس با مجموعه خدماتی ماندگار تعمیر در کمترین زمان خدمات عیبیابی و تعمیر انواع جاروبرقی را دریافت نمایید.